Bloemisten kunnen scoren door 'inhaalbruiloften'

Bloemisten kunnen scoren door 'inhaalbruiloften'

Dit jaar zijn er tot en met april al bijna 14.200 trouwceremonies gehouden. Dat is ruim een kwart meer dan in dezelfde periode van 2021 (+27%). Doordat er veel inhaalbruiloften zijn, wordt dit jaar ook ten opzichte van 2019 vaker het jawoord gegeven. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar het trouwseizoen van 2022.

Hoewel het aantal trouwceremonies stijgt ten opzichte van vorig jaar, neemt het aantal partnerschapsregistraties juist af met 6,3%. Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl verklaart: "Dit jaar kiezen koppels dus minder vaak voor het toch vooral praktische partnerschap, en juist vaker voor het romantische jawoord om de liefde te vieren."

Ook verderop in trouwseizoen drukte verwacht
Ook later in het jaar wordt topdrukte verwacht door alle 'inhaalbruiloften', zo blijkt uit eigen cijfers van ThePerfectWedding.nl. In de maanden mei, juni, juli en augustus stappen naar verwachting 28,6% meer bruidsparen in het huwelijksbootje dan een jaar eerder. Met name juni is veel populairder dan in 2021: +62%.

Budget toegenomen in 2022
Het budget dat bruidsparen voor hun grote dag reserveren is in 2022 veel hoger. Vorig jaar was het gemiddelde trouwbudget bijna € 15.000 euro, terwijl de besteding van bruidsparen dit jaar een sprong gemaakt tot boven de € 16.000 euro. Met name voor locatie en catering wordt meer budget gereserveerd: +21% ten opzichte van vorig jaar.

Sarah merkt waar dat aan ligt: "Veel bruidsparen hielden in coronatijd meer geld over, waardoor ze nu extra aan hun trouwdag kunnen besteden. Ik hoor van leveranciers dat koppels bijvoorbeeld vaak voor een uitgebreider menu kiezen of cocktails serveren op hun grote dag. Daarnaast speelt ook inflatie een rol, met name bij de uitgestelde bruiloften met een offerte uit 2020 of 2021. Soms worden deze offertes opengebroken en bijgesteld, waardoor meer budget nodig is om het feest op dezelfde manier te kunnen vieren."

Bekijk hier de uitkomsten van het onderzoek

Bron: Goedemorgen

Deel artikel