Consultatie FSI gestart

Consultatie FSI gestart

Afgelopen maand is de definitie 'kleinschalige kweker' vastgesteld door het FSI-bestuur (Floriculture Sustainability Initiative) voor de 'Global North'. Nu heeft het FSI-bestuur een aangepast certificeringsschema laten ontwikkelen voor ‘kleinschalige kwekers’. Het gaat hier om kwekers met een totale bedrijfsjaaromzet uit sierteeltproducten van minder dan €250.000,- die ondernemen in 'the Global North’ (voornamelijk Europa en Israël).

Dit schema zal voldoen aan de voorwaarden die door FSI zijn gesteld om FSI-Compliant te zijn, maar is aangepast op de behoefte van de kleinschalige kweker wat betreft werklast. Hierdoor past de certificering beter in hun bedrijfsvoering. Het aangepaste certificeringsschema is samen met MPS en GLOBALG.A.P ontwikkeld. In de komende consultatieronde mogen andere partijen in de sierteeltsector hier input op leveren.

Reactie gevraagd
Binnenkort start de consultatieronde over het aangepaste certificeringsschema. Als kweker, koper of andere belanghebbende in de sierteeltsector, heb je de mogelijkheid om feedback te geven over de voorgestelde criteria. Dit kan van 1 tot 30 augustus 2024. Op basis van deze feedback, worden de definitieve criteria door FSI vastgesteld. Geef je input hier door.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel