'Extra aandacht en belonen voor alle inspanningen'

'Extra aandacht en belonen voor alle inspanningen'

Duurzame innovaties verdienen een podium, daarom reikt Royal FloraHolland tijdens de Trade Fair Aalsmeer voor de achtste keer de Greenovation Award uit. Jurylid en manager duurzame ontwikkeling Maarten Bánki legt op de website van de veiling uit waarom de award zo belangrijk is. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 31 augustus.

“De hele sector verduurzaamt continu. Verduurzamen is nodig om ook in de toekomst als ondernemer succesvol te blijven. Duurzame innovaties zijn dus essentieel voor onze toekomstbestendigheid. Toch merk ik dat veel innovaties onopgemerkt voorbijgaan. Zonde! De Greenovation Award is ervoor om deze tóch de extra aandacht te geven en belonen voor alle inspanningen,” vertelt Maarten Bánki.

Waarom is een award voor duurzaamheid belangrijk voor de sector?
“Er zijn veel duurzame initiatieven in onze sector, toch wordt duurzaamheid nog vaak alleen geassocieerd met certificering. Hoewel certificering belangrijk is, zit duurzaamheid in veel meer aspecten. De Greenovation Award biedt een platform waarop bedrijven hun duurzame inspanningen kunnen tonen. Dit inspireert andere bedrijven en bevordert de vooruitgang van de hele sector.”

“De award zorgt ervoor dat bedrijven op een andere manier kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn op gebied van duurzaamheid. En tegelijkertijd kunnen andere bedrijven hier weer inspiratie uit opdoen waardoor de sector als geheel weer een stap vooruitzet.”

Waar let de jury op?
“Er zijn meerdere criteria waar wij als jury op letten. Creativiteit, schaalbaarheid en positieve impact zijn hierbij van groot belang. Daarnaast helpt het als de inzending een goed en duidelijk verhaal bevat.”

Als je al eens hebt meegedaan, kun je daarna nog eens meedoen?
“Jazeker, dat kan. Zoals gezegd zijn veel ondernemers continu bezig met innoveren en verduurzamen van hun bedrijf en producten. Heb jij een nieuw product of concept, dan kun jij die natuurlijk gewoon aanmelden.”

Leg jij ook de focus op duurzaamheid en ben je bezig met een innovatief duurzaam product of concept? Schijf je dan nog vóór 1 september 2024 in. Inschrijven duurt maar een paar minuten, schrijf je hier in.

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel