FSI-schema kleinschalige kwekers vastgesteld

FSI-schema kleinschalige kwekers vastgesteld

Het FSI-bestuur heeft na de consultatieronde een aangepast schema voor certificering kleinschalige kweker goedgekeurd. Hiermee is de volgende stap gezet op weg naar 100% duurzaamheidscertificering in 2027, meldt Royal FloraHolland.

In dit schema is de inbreng van kleinschalige kwekers meegenomen, waaronder het aanpassen en vereenvoudigen van de criteria en regels van het schema. Er is specifieke aandacht voor het verminderen van de administratieve lasten en kosten.

Afgelopen zomer is er veel vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van het kleinschalige kweker schema. Een werkgroep, bestaande uit FSI, GLOBALG.A.P., MPS en Royal FloraHolland, heeft het aangepaste schema in de zomer voorgelegd aan kwekers. Dankzij de inbreng van deze groep hebben aanpassingen plaatsgevonden en is er een schema uitgekomen dat goedgekeurd is door het FSI-bestuur. Het kleinschalige kweker schema stelt kleinschalige kwekers in staat te voldoen aan de FSI eisen, met een schema dat specifiek is afgestemd op hun bedrijfsvoering.

In de komende maanden wordt het definitieve schema door de schemahouders en certificerende instellingen verder gebruiksklaar gemaakt zodat ze naar verwachting eind dit jaar worden aangeboden door de schemahouders MPS en GLOBALG.A.P aan kleinschalige kwekers.

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel