LG Flowers: CO2-neutraal en chemievrij telen in 2026

LG Flowers: CO2-neutraal en chemievrij telen in 2026

De huidige manier van bloemen kweken, heeft voor LG Flowers niet de toekomst. "Wij willen namelijk gaan kweken en produceren op een manier die positief bijdraagt aan de aarde en iedereen die daarop leeft. Om te zorgen dat we daar gaan komen, hebben we twee doelen voor 2026 gesteld: in 2026 kunnen wij onze bloemen CO2-neutraal kweken en in 2026 kweken we onze bloemen zonder chemische bestrijdingsmiddelen."

Dat laat het bedrijf op LinkedIn weten. "Om het eerste doel te behalen, hebben we de afgelopen jaren onze CO2 uitstoot al drastisch verminderd. Van een uitstoot van 300gram per germini in 2020 naar een uitstoot van 100gram in 2023. Dit resultaat komt voort uit een drastische vermindering van ons gasgebruik én efficiënt gebruik van dat gas (en elektra die we met gas maken) door onze teeltspecialist Martin. Zo investeerden we bijvoorbeeld in LED verlichting, een E-boiler, Drygairs, een nieuw type schermdoek en camera’s en sensoren in de kas."

Voor het behalen van het tweede doel worden de bloemen nu al zo veel als mogelijk gekweekt met biologische bestrijdingsmiddelen, geeft LG Flowers aan. Zodoende kunnen de biologische bestrijders (denk aan ‘goede’ vliegen en beestjes die de ‘slechte’ vliegen en beestjes opeten) in het gewas zo goed mogelijk hun werk doen. "Bovendien hebben we dit jaar andere planten boven de gerberaplanten gehangen om te zorgen dat deze biologische bestrijders een betere thuisbasis hebben. Tot slot zetten we in op AI. Chris traint AI om vroegtijdige sporen van plagen en ziektes te herkennen. Tijdens het sorteren van de geplukte gerbera’s worden deze gecheckt en kan AI helpen met scouten van ziektes en plagen. Zodoende kunnen we sneller handelen om grote uitbraken te voorkomen. Kies voor duurzaamheid! Elke stap telt. Draag bij aan een positieve impact op de aarde."

 

Bron:

Deel artikel