First Editions Eclipse beste nieuwe plant van 2024

First Editions Eclipse beste nieuwe plant van 2024

Het jaarlijkse BBC Gardeners' World Live-evenement ging deze week van start in Birmingham, en tienduizenden groene vingers waren als eersten op de hoogte van de Beste Nieuwe Plant 2024. Dit jaar ging de prestigieuze titel naar Hydrangea macrophylla First Editions Eclipse, die Hereford's Allensmore Nurseries de felbegeerde Peter Seabrook Award opleverde. In totaal waren er meer dan 100 inzendingen en Eclipse was de absolute uitblinker.

De Peter Seabrook Award eert de overleden Britse tuinbouwschrijver en -omroeper, die vanaf 1975 BBC-programma's zoals Gardeners' World presenteerde. De plant valt op door zijn intens donkerpaarse bladeren, die gedurende het hele seizoen donker blijven zelfs in zonnige warme klimaten. De prachtige cranberry-kleurige of donkerpaarse bloemen met een vleugje limoengroen in het hart groeien op oud en ook op nieuwe takken. Eclipse heeft een sterke ziekteresistentie voor o.a. meeldauw en Cercospora bladvlekkenziekte. De volwassen hoogte en breedte van Eclipse is 90-150 cm. Eclipse kan zowel toegepast worden in de tuin en in een decoratieve pot.

De prijs wordt toegekend aan nieuwe planten die vóór 13 juni 2024 niet te koop waren voor het publiek in Engeland. Om in aanmerking te komen, moesten het nieuwe variëteiten zijn, kleurvariaties of kenmerken die een verbetering van een bestaande variëteit vormen. Eclipse maakt deel uit van de First Editions collectie. Het merk staat bekend om Good gardens great life. Kies een van de meer dan 75 sterke heesters van First Editions die de structurele basis van elke tuin vormen, met minimale inspanning en passend bij elke toepassing of stijl; van jaarrond tot seizoensgebonden, van hoog tot laag, als heg of grondbedekker, bloemrijk of aantrekkelijk blad tot aan gekleurde takken of bessen. Het creëren van een groen paradijs draagt bij aan zowel fysiek als mentaal welzijn. Door verschillende heesters te gebruiken, ontstaat een gebalanceerd ecosysteem dat een thuis biedt aan verschillende diersoorten en hen onderdak en voedsel verschaft. Kortom, Good Gardens Great Life.

 

Bron:

Deel artikel