Pilot multi transactie veilen gestart bij RFH

Pilot multi transactie veilen gestart bij RFH

Elke dag werkt Royal FloraHolland aan het verbeteren en het zo makkelijk mogelijk maken van verkopen en inkopen op het Royal FloraHolland platform. Nieuwe ontwikkelingen bieden ook weer nieuwe kansen. Een voorbeeld hiervan is multi transactie veilen. Op klok C08 is daarom een pilot gestart.

"Ons uitgangspunt is handelen zo makkelijk mogelijk maken. De wens van veel kwekers en kopers is om de veilduur korter te maken. Ook prijsstabiliteit is een belangrijk speerpunt. In de pilot gaan we onderzoeken of multi transactie veilen deze voordelen ook biedt en of het nieuwe kansen biedt voor Centraal Veilen en het logistieke proces."

Start pilot 4 juli
Gisteren is de pilot multi transactie veilen (MTV) gestart op centrale rozenklok C08 met veilgroep 170. Volgende week kan dit, in overleg met FPC Roos, uitgebreid worden naar alle veilgroepen op C08. De pilot duurt 3 maanden. "We hebben deze klok gekozen omdat het een centrale klok is waarbij er over het algemeen langer geveild wordt . Daarnaast zijn de resultaten op deze klok goed te vergelijken met de resultaten op de andere centrale rozenklokken."

Evaluatie
"We nemen de tijd voor een gedegen onderzoeksperiode. Daarom duurt de pilot 3 maanden. De veilingmeesters volgen de resultaten dagelijks aan de hand van diverse rapportages zodat we eventueel tussentijds kunnen bijsturen. Begin oktober evalueren we de resultaten van de pilot . Alle verzamelde feedback en leerpunten nemen wij mee in onze besluitvorming rond het wel of niet breed invoeren van multi transactie veilen. Het geeft ons inzicht of we dat doen, op welke termijn we dat doen en op welke manier we dat het beste kunnen doen."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel