RFH Naaldwijk volledig over op orderpicken

RFH Naaldwijk volledig over op orderpicken

Bij Royal FloraHolland richten ze de logistiek anders in. Stap voor stap gaan ze van het verdelen naar orderpicken. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop: ervaren, leren en optimaliseren voor de volgende stap wordt gezet. Na Eelde en Rijnsburg is hub Naaldwijk sinds donderdag 20 juni ook 100% over op orderpicken, zo laat de veiling weten.

Jozien Lommerts, logistiek manager in Naaldwijk, vertelt hoe de overgang is verlopen: “We waren goed voorbereid en iedereen had er zin in. De weg naar deze overgang heeft even geduurd waardoor mijn team en ik erg naar dit moment uitkeken. En dan nu is deze mijlpaal eindelijk bereikt. De livegang is heel goed verlopen dus ik ben blij en tevreden. Uiteraard zijn er ook leerpunten, die we direct op de lijst zetten om te optimaliseren.”

"Na 2 jaar ervaring met orderpicken bloemen en sinds begin 2024 ook met de eerste planten (klok 11), zijn we nu na de piek volledig over in Naaldwijk. Woensdag 19 juni 2024 was de laatste dag van het verdelen planten in Naaldwijk. Een historisch moment en de afsluiting van een tijdperk. De laatste stapelwagen is die ochtend verdeeld. In verband met de overgang de dag erna verliep de aanvoer op de 19e al volgens het nieuwe proces. Ook heeft er deze dag een grote verschuiving van processen en ruimtes plaatsgevonden om alles op de juiste plek te hebben voor een succesvolle start. Hiermee zet Royal FloraHolland weer een stap op weg naar één uniform logistiek systeem en werkwijze op al onze hubs. Dit is nodig om centraal te kunnen veilen en is de basis voor nieuwe logistieke diensten. Denk hierbij aan tijdvakleveren (Select Delivery)."

Samen de schouders eronder
“We hebben de eerste dagen een mooie dienstverlening neergezet” blikt Jozien terug. “Ook gisteren, de eerste maandag na livegang met nog een groot volume. Fijn was dat we op deze dag versterking kregen van bijna 40 piekhulpen. Dit heeft veel betekend voor een goede dienstverlening aan onze klanten, maar ook in de betrokkenheid en hulp richting de logistieke collega’s. Een groot compliment van mijn kant!”

“Verder is het intern even wennen aan de nieuwe benamingen”, lacht Jozien. “We hebben tijden toegewerkt naar dit moment. Waar we de afgelopen jaren spraken over een nieuwe logistiek, kunnen we vanaf nu weer spreken van dé logistiek. Ook het refereren naar de ‘oude bloemenhal’ zal onder collega’s nog wel even duren, maar vanaf nu kunnen we met trots spreken van ‘de potplantenhal’!”

Ten slotte geeft Jozien aan: “Het komende kwartaal zetten we in Naaldwijk de oude IT uit en kunnen we verder met het uitbouwen van de logistiek van morgen. We zien de potentie waarbij we het proces verder kunnen optimaliseren en waar we nieuwe proposities kunnen toevoegen.”

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel