Newwen en Paardekooper bundelen krachten

Newwen en Paardekooper bundelen krachten

Newwen en Paardekooper slaan de handen ineen om een nieuwe standaard te zetten in de wereld van transportverpakkingen. Met innovatieve herbruikbare oplossingen willen zij de logistieke sector duurzamer en efficiënter maken. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap richting een groenere supply chain.

Newwen, een vooraanstaande speler in de ontwikkeling van herbruikbare en traceerbare logistieke materialen, zal in samenwerking met Paardekooper onder andere kunststof (PP) transportdozen introduceren die meerdere malen hergebruikt kunnen worden. Deze dozen, die voorzien kunnen worden van IoT-technologie zoals RFID en QR-codes, bieden oplossingen voor een efficiëntere en duurzamere supply chain. Paardekooper dient als distributiepartner van Newwen en brengt deze producten naar de markt.

Herbruikbare kunststof transportdozen
Kartonnen verpakkingen zijn nog steeds het populairst, maar de markt vraagt steeds meer om duurzame alternatieven. Newwen’s meermalige kunststof dozen bieden hier een antwoord op. Deze verpakkingen kunnen tot wel 25 keer hergebruikt worden, zijn eenvoudig te reinigen en leverbaar met zowel nieuw als gerecycled materiaal. De kunststof dozen sluiten naadloos aan bij de duurzaamheidsdoelen van de Green Deal, doordat ze bijdragen aan CO2-reductie en ruimte besparen tijdens transport.

Paardekooper streeft ernaar om met innovatieve oplossingen de duurzaamheid binnen de sector te bevorderen. Edwin Vanlaerhoven, Managing Director Horti bij Paardekooper zegt over de samenwerking: “De keuze om de meermalige PP dozen van Newwen in het assortiment op te nemen, past perfect binnen deze visie. Door deze samenwerking verstevigen we onze rol als voorloper in duurzame verpakkingsoplossingen.”

Newwen heeft de ambitie om bij te dragen aan een volledig duurzame supply chain en zo de transitie naar een groenere samenleving te versnellen. Robert Dompeling, Sr. Business & Development Manager bij Newwen zegt: “Onze samenwerking met Paardekooper stelt ons in staat om onze duurzame innovaties sneller en effectiever naar de markt te brengen. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Door onze krachten te bundelen, kunnen we de logistieke sector efficiënter en duurzamer maken en zo onze gezamenlijke doelen op het gebied van duurzaamheid en innovatie sneller bereiken.”

Toekomstplannen
De samenwerking tussen Paardekooper en Newwen leidt tot de introductie van diverse innovatieve producten binnen de Horti en Agri sector. Kunststof PP dozen en meermalige fusten, voorzien van de nieuwste technologieën zijn slechts enkele voorbeelden die worden geïntroduceerd. Deze nieuwe innovaties zijn via Paardekooper beschikbaar. Newwen beschikt over uitgebreide faciliteiten voor productontwikkeling, wat hen in staat stelt om snel en effectief in te spelen op de behoeften van klanten.

Bron:

Deel artikel