Trays van meer dan 80% post-consumer recyclaat

Trays van meer dan 80% post-consumer recyclaat

Een duidelijk teken van meer grondstoffenbehoud en klimaatbescherming: Pöppelmann TEKU zorgt voor opschudding in de 'groene industrie' met zijn recyclebare jongplant trays in circulair grijs gemaakt van meer dan 80 procent post-consumer recyclaat (PCR).

De kunststofspecialist rekent hiermee af met niet-recyclebaar zwart materiaal in het productsegment van de jongplant trays en biedt tegelijkertijd de gebruikelijke hoge Pöppelmann-kwaliteit. De grondstofbesparende eigenschappen van de producten worden bevestigd door het Blue Angel ecolabel en de RecyClass en Cyclos certificeringen.

Eersteklas kwaliteit, soepele geautomatiseerde processen
De nieuwe jongplant trays in Circular grijs laten geen licht door en UV-bestendig. Ze bereiken deze eigenschappen met een kunststof waarvoor geen zwarte pigmenten nodig zijn - dit is tot nu toe uniek in de sector. De trays zijn geoptimaliseerd om te voldoen aan de behoeften van jonge planten. De verschillende ontwerpen bevorderen een ideale irrigatie , drainage en lucht voor een gezonde groei met kortere kweektijden. De stabiele vorm en versterkte rand van de trays ondersteunen een soepele automatisering. Ze voldoen dus aan de centrale eisen van de professionele tuinbouw en staan voor efficiënte productieprocessen.

Meer aandacht voor de circulaire economie
De nieuwe jongplant trays van Pöppelmann TEKU bestaan voor ten minste 80 procent uit hoogwaardig post-consumer recyclaat (PCR), d.w.z. materiaal dat wordt verkregen door recycling van eerder gebruikte producten uit huishoudelijke afvalinzamelingen. Na gebruik kunnen de jongplant trays weer volledig gerecycled worden. Zo maakt Pöppelmann TEKU echte circulaire economie mogelijk. De trays in de kleur Circular grijs dragen het Blue Angel ecolabel en hebben een RecyClass certificering, die een recyclagegehalte van ten minste 80 procent bevestigt. De Cyclos-certificering bevestigt ook 100 procent recyclebaarheid via het Duitse Dual System (DSD) en vergelijkbare recyclinginzamel systemen.

Het behoud van grondstoffen is al lang standaard
Met de nieuwe jongplant trays in Circular grijs zet Pöppelmann TEKU opnieuw een nieuwe standaard. Het assortiment van de kunststofspecialist voor de professionele tuinbouw is nu grotendeels gemaakt van PCR en kan na gebruik worden gerecycled. Want een goed functionerende circulaire economie is aantoonbaar de grootste hefboom voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen - en dus voor meer klimaatbescherming. TEKU heeft zijn circulaire plantenpotten in de Circular360-categorie gemaakt van ten minste 80 procent PCR in de gebruikte kunststof al lang tot norm verheven. Het assortiment jongplant trays volgt nu met de nieuwe producten in Circular grijs. Om het assortiment te standaardiseren worden de Transporttrays die voorheen verkrijgbaar waren in de kleur Circular natural grijs ook omgezet naar Circular grijs.

"Steeds meer bedrijven in de 'groene sector' willen ook hun productieprocessen duurzamer maken. Dit is waar wij om de hoek komen kijken en de professionele tuinbouw ondersteunen met moderne producten die de plantengroei optimaliseren en tegelijkertijd het milieu en het klimaat beschermen", legt Sven Hoping, Division Manager bij Pöppelmann TEKU, uit.

Bron:

Deel artikel