Nature's Pride spreker bij VN Waterconferentie

Nature's Pride spreker bij VN Waterconferentie

Deze week is Nature’s Pride aanwezig op de VN waterconferentie in New York als spreker van het officiële programma. Na de World Water Week in Stockholm en de Europese Commissie, betreedt Nature’s Pride nu het podium in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties om te spreken over collectieve actie voor verantwoord waterbeheer in de groente- en fruitsector.

Gisteren, op World Water Day, startte de driedaagse waterconferentie van de Verenigde Naties. Voor het eerst in bijna 50 jaar komen wereldleiders, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties en bedrijven samen om actie voor duurzaam watergebruik te versnellen. Onder leiding van Wageningen University & Research en samen met andere partners zal Nature's Pride de noodzaak benadrukken om water centraal te stellen in voedselsystemen. Adriëlle Dankier, CEO, en Coen van Iwaarden, Sr. Adviseur Sustainable Business, vertegenwoordigen Nature’s Pride. Van Iwaarden zal vrijdag 24 maart op het podium deelnemen aan de paneldiscussie.

“We zien dat collectieve actie voor verantwoord waterbeheer in verschillende landen wereldwijd steeds meer vorm begint te krijgen. Nature's Pride is aanjager van collectieve actie sinds het moment dat het in 2018 begon met het beter begrijpen en beheren van water in onze waardeketen. Het is waardevol en van groot belang dat belangrijke spelers binnen de gemeenschap van Water Stewardship, waarvan we met velen nauw hebben samengewerkt, samenkomen rond dit onderwerp. Nature’s Pride zal deze ontwikkelingen in Peru, Chili, Spanje en andere prioritaire stroomgebieden blijven ondersteunen. Ik kijk erg uit naar de conferentie in New York om elkaar te inspireren en de dialoog aan te gaan hoe we samen de volgende stappen kunnen zetten”, aldus Coen van Iwaarden.

Nature’s Pride werkt samen met haar telers actief aan verantwoord waterbeheer en ziet dit als een stap dichter bij haar doel om het bewustzijn van water binnen de sector te vergroten en collectieve actie te stimuleren om het voedselsysteem gezonder en veerkrachtiger te maken.

Bron:

Deel artikel



Meest gelezen